Van kantoor naar casual: hoe je een veelzijdige stijl creëert met je kleding

13 Jun 2023

Van kantoor naar casual: hoe je een veelzijdige stijl creëert met je kleding

Het is tegenwoordig gemeengoed om je stijl van kantoor naar casual aan te passen als je van de werkplek naar huis gaat. Maar het is niet altijd even gemakkelijk om je kledingkeuze aan te passen aan je omgeving. Je wilt er zowel op kantoor als in je vrije tijd goed uitzien. In dit artikel leer je hoe je een veelzijdige stijl creëert met je kleding die geschikt is voor alle gelegenheden en kledingcodes.

Kledingstukken die je in alle situaties kunt dragen

Om een veelzijdige stijl te creëren, zijn er een paar kledingstukken die je in alle situaties kunt dragen. Een goede blazer is hiervoor een veelgebruikt item. Deze kan je over allerlei looks heen dragen. Je kunt bijvoorbeeld een zakelijke look creëren door hem te combineren met een mooie blouse en een pantalon. Maar je kunt er ook een casual look mee creëren door hem te combineren met een T-shirt, jeans en een paar sneakers. Met een blazer creëer je een veelzijdige stijl die geschikt is voor iedere gelegenheid.

Timeless items als basis

Om een veelzijdige stijl te creëren, is het verstandig om je kleerkast te vullen met een paar klassieke items. Denk hierbij aan een wit overhemd, een donkerblauwe jeans, een zwarte trui of een leren jas. Deze items zijn tijdloos en kunnen bij alle gelegenheden worden gedragen. Een wit overhemd is bijvoorbeeld net zo geschikt voor een zakelijke look als voor een meer casual look. Hetzelfde geldt voor een leren jas die je zowel naar kantoor als in je vrije tijd kunt dragen.

Accessoires om je look af te maken

Als je een veelzijdige stijl wilt creëren, is het ook belangrijk om je look af te maken met de juiste accessoires. Je kunt je look bijvoorbeeld afmaken met een paar mooie sieraden of een mooie riem. Je kunt ook experimenteren met verschillende stijlen van sieraden, omdat je er een meer zakelijke look mee kunt creëren, maar ook een meer casual look. De juiste accessoire kan je look op een stijlvolle manier afmaken en je look veelzijdiger maken. 

Zo kun je je kledingkeuze in verschillende situaties aanpassen

Met de tips in dit artikel kun je je kledingkeuze in verschillende situaties aanpassen. Kies een paar kledingstukken die tijdloos zijn en die je in alle situaties kunt dragen. Voeg hier accessoires aan toe om je look af te maken. Op deze manier kun je een veelzijdige stijl creëren waarmee je altijd goed voor de dag komt.